TOGETHER 4.0 nemzetközi kerámia szimpózium

2018-ban negyedszer rendeztünk kerámia szimpóziumot Budaörsön, idén először nemzetközi résztvevőkkel. A TOGETHER 4.0 során 2018. június 25. és július 1. között a KözTér18 Közösségi Alkotótérben egy hétig együtt dolgoztak kortárs kerámikusok, művészeti egyetemi hallgatók és kerámia OKJ képzésen tanulók. A fő téma volt: mázalatti kobaltos porcelán festés porcelánra.

A nemzetközi szimpózium résztvevői voltak:
Kieiko Mukaide ( Japán )
Simon Ward ( Nagy-Britannia )
Michelle Young-Hares ( Nagy-Britannia )
Kungl György
Kondor Edit
Várbíró Kinga Evelin
Melkovics Ágnes
Revák Katalin
Leitert Vivien
Horváth Boglárka
Tóth Lili
Dóró Flóra

A szimpóziumon készült anyagokból ősszel kiállítást rendezünk a Garázs project-space-ben.

Korea a porcelánművészet bölcsője. A szimpóziumon kalligráfia kurzust tartott a Koreai Kulturális Központ két munkatársa: Dasom Kim és Moon Chang Seok. Június 28-án nyílt napot tartottunk, díszvendégek voltak: Wittinghoff Tamás polgármester úr és Lee Dangkweon, a Koreai Kulturális Központ igazgatója.

A KözTér18 Közösségi Alkotótér tagjai: Ráthonyi Kinga DLA, Neil Wolstenholme, Boleman Bence és Botos Balázs kerámikusok, munkánkat segíti Márhoffer László gipszmintakészítő.

A szimpózium előkészítését és lebonyolítását segítették az Illyés Művészeti Szakképzés kerámiaműves OKJ tanulói: Kirinovits Barbara, Kovács Emese, Sztakics Bence, Lótos Ádám.

Together 4.0 kiállítás

Támogatók

Köz Tér 18