A GARÁZS – project space

A project space a KözTér18 garázsából került kialakításra. Címe egyben utal a bécsi Kunst Haus Wien / Garage kiállítótérre is, ahol a Hundertwasser Múzeum korábbi állandó és időszaki kiállítóterei mellett az utóbbi években egy új projekt space is létrejött az épület egykori garázsából, a kortárs legfrissebb ötletek prezentálására specializálódva.
A GARÁZS kialakításának célja hely biztosítása a KözTér18 alkotói közössége munkáinak egyedi és közös bemutatására, emellett lehetőséget adni kortárs vizuális alkotóknak szabad bemutatkozásra. A tér szimpóziumok és nagyobb közösségi művészeti alkotások kivitelezése során alkotótérré is változik. Külön érdekessége, hogy megnyitók alkalmával, mikor mindkét bejárata kitárva, egy sajátos átjárót képez a térben az utca és a KözTér18 között, ezáltal szimbolikusan is összeköti a Közösségi Alkotóteret a városi térrel.

Kiállítások 2022

THURSDAY, MAY 12, 2022 AT 6 PM
PUNKS NOT DEAD - Neil Wolstenholme kiállításának megnyitója

A punk királynője, Dame Vivienne Westwood, nyolcvanadik születésnapjára meglepetést kapott.
Neil személyre szabott porcelán punk Hello Kitty szobrot készített számára. A kiállításon látható a mű utóélete és a 'T-Shirts, Idols, Ideology' című kollekció.
A kiállítást megnyitja: Bánkuti András Balogh Rudolf-díj fotóművész, a Mai Manó Ház alapítója
A megnyitó után a möbius akusztik zenekar játszik, melynek énekesnője, Bocskai Bora az Illyés Művészeti Szakképzés kerámia szakos végzős tanulója.

Helyszín: Köztér18 Közösségi Alkotótér,
2040 Budaörs, Clementis László utca és Köztér sarok
A Budaörs Fesztivál összes eseménye ingyenesen látogatható.