A GARÁZS – project space

A project space a KözTér18 garázsából került kialakításra. Címe egyben utal a bécsi Kunst Haus Wien / Garage kiállítótérre is, ahol a Hundertwasser Múzeum korábbi állandó és időszaki kiállítóterei mellett az utóbbi években egy új projekt space is létrejött az épület egykori garázsából, a kortárs legfrissebb ötletek prezentálására specializálódva.
A GARÁZS kialakításának célja hely biztosítása a KözTér18 alkotói közössége munkáinak egyedi és közös bemutatására, emellett lehetőséget adni kortárs vizuális alkotóknak szabad bemutatkozásra. A tér szimpóziumok és nagyobb közösségi művészeti alkotások kivitelezése során alkotótérré is változik. Külön érdekessége, hogy megnyitók alkalmával, mikor mindkét bejárata kitárva, egy sajátos átjárót képez a térben az utca és a KözTér18 között, ezáltal szimbolikusan is összeköti a Közösségi Alkotóteret a városi térrel.

Kiállítások 2019

"Anyaföld kifejezésünk családias, rokoni kapcsolatot feltételez a talpalattnyi földdel. Számomra a táj, a körgyezet néma állandósága, nyugodt megbocsájtása is a szó mélyebb jelentéstartalmához tartozik. Testeink porrá-levése kapcsán ugyanebbe a földbe kerülünk, így felmenőink, rokonaink, őseink, az adott helyen megforduló népcsoportok lerakódott kultúrális és fizikai maradványai rétegződnek, összenemesülnek, termővé válnak. Az agyag keletkezése ugyanebben a ritmusban szólal meg, méltóságteljes, geológai időre írt tempója azonban idézőjelbe teszi a rajta pillanatokra felünő kultúrák szétválasztást. A helyi jellegzetességek sokszínűsége csak még gazdagabbá teszi az egész rendszert."
Lakatos Ábel Keramikus

Köz Tér 18