KÖZ - TÉR - KÉP '18

Kiállítás a Zichy Majorban
2040, Budaörs, Clementis László utca 22.
Megnyitó: 2018. október 24. szerda, 17:00 óra
Megnyitja:
Kondor Edit DLA
kerámikus
a MOME Tárgyalkotó Tanszék vezetője

A Primanima díjakat a fesztivál kezdete óta minden évben a KözTér'18 Közösségi Alkotótér művészei készítik: Ráthonyi Kinga, Neil Wolstenholme, Boleman Bence, Botos Balázs. Az ő friss munkáikból ad ízelítőt a kiállítás.

KÖZ - TÉR - KÉP '18

Kondor Edit DLA, kerámikus, a MOME Tárgyalkotò Tanszék vezetőjének megnyitó beszéd a KÖZ-TÉR-KÉP'18 kiállításhoz

Távolról szeretnék indítani. Jó pár évvel ez előttről, amikor elindult egy iskola itt Budaörsön azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol meg lehet tanulni a kerámia mesterség csínját-bínját, ahol jó lenni és jó alkotni.

Ez volt Kinga és Neil álma. Majdnem én is tagja lettem az akkori kezdő csapatnak és bár nem úgy alakult, a továbbiakban is kíváncsian figyeltem hogyan fejlődik ez a kis alkotó bázis, a Köztér18. Azóta eltelt néhány év nagyobb területen és az adott lehetőséggel jól élve növekedett a hely. Az oktatás mellett évről évre alkotó szimpóziumok szerveződtek „Together” címen. Ez a cím is kifejezi azt a hitvallást, ami jellemzi ezt az egész alkotó
közösséget. Volt szerencsém a nyáron részt venni egy ilyen szimpóziumon, mely már a nemzetközi szereplők által is lehetővé tette az együtt gondolkodást nemcsak generációkon, de kultúrákon keresztül is. Jó volt itt lenni és jó volt látni azt a 4 embert, akik az alappillérei
ennek a nagyszerű helynek. Kinga és Neil mellett Balázs és Bence is láthatóan hisz a Köztér18-ban .

Ők négyen nemcsak egy iskolát működtetnek, de mint alkotó művészek is hitelesen tudják képviselni a szakmájukat. Négy nagyon eltérő alkotói karakter és bár másként fogalmaznak meg gondolatokat mégis van közös bennük, derű hatja át a tárgyakat és mind üzen valamit a látványon túl az életről, érzelmekről, rólunk, róluk.

Neil kissé frivol titokzatos Hello Kitty sorozata sokat elmond kulturális jelenünkről.

Kinga lírai terecskéi gyönyörű személyes mesék.

Bence izgalmas konstrukciói az anyag törékeny szépségén mutatnak túl.

Balázs szellemes designtárgyai a szokatlan anyagtársítások miatt is a kortárs design értékes
darabjai.

Kedves Kinga, Neil, Balázs, Bence! Jók vagytok EGYÜTT!

Gratulálok a munkátokhoz és a munkáitokhoz!

2018.10.24. Budaörs, Zichy Major