Kerámia szimpózium Budaörsön / Together 3.0

Idén harmadszorra rendezünk kerámia szimpóziumot Budaörsön. A TOGETHER 3.0 során a KözTér18 Közösségi Alkotótérben együtt dolgoznak egy hétig kortárs kerámikusok, művészeti egyetemi hallgatók és kerámia OKJ képzésre készülők.

A fő téma: mázalatti kobaltos porcelán festés porcelánra. A szimpóziumon készült anyagokat ősszel mutatjuk be a Garázs Galériában. A szimpóziumon meghívott vendégek is részt vesznek egy-egy délután: Takács Kati színművész, Szabó T. Anna író, költő, Mátrai Péter építész, zeneszerző.

Június 26-tól július 2-i a TOGETHER 3.0 kerámia szimpóziumon ingyen vehet részt, aki kerámia szakra szeretne jelentkezni !

Találkozol leendő tanáraiddal és diáktársaiddal is, alkalmad adódik kortárs kerámikusokkal együtt alkotni. Építhetsz agyagból, kipróbálhatod a korongolást, a porcelánfestést, a mozaikot, a betont. Részt vehetsz a Köztér 18. közösségi alkotótér homlokzati átalakításában vagy dolgozhatsz a saját műveden.

A KözTér18 Közösségi Alkotótérben négy kerámikus oktat, dolgozik, alkot: Ráthonyi Kinga DLA, Neil Wolstenholme, Hári Andika, Boleman Bence.

4ofus

2016 őszén KÖZ-TÉR-KÉP című csoportos kiállításukat a Budaörsi Városházán Szabó T. Anna író, költő nyitotta meg.

köz-tér-kép

Az alkalomra verset is írt a KözTér18-ról , s az ott folyó munkáról:

Terem teremtettem.

Terem teremtettem.

Megteremtettem

teremtett terem.

Kila

kilakititt

alakit aki lakikitt

alakotalakit

alakot a lakó

alakotalakítalakó

házahaza

hazahozza

hozzáhozza

haza

alakotalakit

alakot a lakó

alakotalakítalakó

Terem teremtettem.

Terem teremtettem.

Megteremtettem

e teremben terem.

Tavasszal az OKJ képzés diákjai és oktatói elkészítették a verset porcelánra írva. A szimpózium során e vers porcelán csempékre festett betűi fognak a KözTér18 épületének a homlokzatára felkerülni.

Szeretnél többet tudni a kerámia képzésről ? Gyere és próbáld ki magad!

A kétéves nappali képzés olyan gyakorlati tudást ad, mely az OKJ szakvizsga letétele után mind továbbtanuláshoz, mind egyéni szaktevékenységhez biztos hátteret nyújt. A képzés államilag finanszírozott, a tanulók jogosultak a különböző, a tanulói jogviszonyból származó kedvezményekre.

Ismerd meg, mi az a közösségi művészeti alkotás !

2011 óta számos közösségi művészeti alkotást szerveztünk, tervezetünk és bonyolítottunk. Ezt a jövőben is folytatjuk, diákjaink az együttdolgozás során belülről is megismerhetik ennek a kortárs művészeti alkotási metódusnak a dinamikáját. Projektjeinket rendszeresen támogatja a MAPEI Budaörs Kft. és más rangos, a szakmához kötődő cégek. Az ide szimpózium közösségi művészeti alkotása Szabó T. Anna versének a KözTér18 homlokzatára lesz, míves porcelánból. Maga a költő is részt vesz a műalkotás létrejöttében. A szimpózium keretében porcelán alapra kézírásával szignálja a művet. A szignót bemázazzuk, kiégetjük.

Októberben nyílik a szimpóziumon készült munkákból kiállítás a Garázs Galériában, a KözTér18 ketjében. Evvel egy időben avatjuk fel Szabó T. Anna versét a falon és s ünnepeljük meg, hogy két év közös munka után elkészült az épület homlokzati átalakítása porcelánnal, mozaikkal, betonnal.

Vélemény, hozzászólás?